Διάρκεια Ζωής Πετρελαίου

Διάρκεια Ζωής Πετρελαίου

Τα καύσιμα με εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο και το βιοντίζελ, έχουν μειωμένη σταθερότητα στην αποθήκευση σε σύγκριση με το παραδοσιακό ντίζελ υψηλής περιεκτικότητας σε θείο . Ενώ είναι αλήθεια ότι η άρση του θείου βελτιώνει την σταθερότητα , η διαδικασία υδρο- κατεργασίας τείνει  να καταστρέψει τα φυσικά αντιοξειδωτικά. Ως αποτέλεσμα, ορισμένα καύσιμα με εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο μπορεί να απαιτούν την προσθήκη ενός σταθεροποιητή για την πρόληψη του σχηματισμού των υπεροξειδίων. Η Διάρκεια ζωής για το πετρέλαιο και τα μείγματα βιοντίζελ είναι λιγότερο από ένα χρόνο , και μερικές φορές λιγότερο και από 2 μήνες , ανάλογα με του παρακάτω παράγοντες:

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΣΤΑΘΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Η οξειδωτική αστάθεια στο ντίζελ και το βιοντίζελ, οδηγεί στο σχηματισμό των προϊόντων αποδόμησης των καυσίμων . Αυτά περιλαμβάνουν: Κόλλες : Κολλώδη βερνίκια που συμβάλλουν στη διάβρωση και στην δημιουργία καταθέσεων σε αντλίες μπεκ , προκαλώντας προβλήματα ανεφοδιασμού. Ιζήματα : Σωματίδια που φράζει τα φίλτρα και προκαλούν φθορές τριβών στις αντλίες καυσίμου και στα μπεκ . Οξέα :  Προκαλούν διάβρωση των δεξαμενών καυσίμων και των συστημάτων , που οδηγούν στο σχηματισμό σκληρών σωματίδιών και στην πρόωρη καταστροφή των εξαρτημάτων . Συμπυκνώσεις : Αυξάνουν το ιξώδες του καυσίμου , οδηγώντας σε ατελή καύση και μειωμένη οικονομία καυσίμου. Κοινή συνέπειες της υποβάθμισης του καυσίμου περιλαμβάνουν την απώλεια της ισχύος του μηχανήματος, αυξημένη κατανάλωση καυσίμου , πρόωρο φράξιμο των φίλτρων , καταστροφή των αντλίες καυσίμου / μπεκ και αυξημένο κόστος συντήρησης . Σε γενικές γραμμές , η υποβάθμιση των καυσίμων μειώνει την ποιότητα της καύσης των καυσίμων . Μπορείτε να παρατηρήσετε συμπτώματα όπως μαύρος καπνός , δυσκολότερες εκκινήσεις και μείωση της απόδοση του κινητήρα .

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Ο χρόνος είναι ο εχθρός της ποιότητας του πετρελαίου. Η Οξειδωτική αστάθεια μπορεί να προκύψει αργά κατά την διάρκεια της μακροχρόνιας αποθήκευσης ή να επιταχυνθεί με υψηλές θερμοκρασίες, με την παρουσία ελεύθερου νερού και προσμείξεις. Αυτή η υποβάθμιση μπορεί να οδηγήσει σε υψηλό αριθμό οξέων, υψηλό ιξώδες και το σχηματισμό των ιζημάτων (προϊόντα αποικοδόμησης καυσίμου). Το Βιοντίζελ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις επιδράσεις των υψηλότερων θερμοκρασιών. Σύνολα δεδομένων διαφέρουν, αλλά ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι ότι ο ρυθμός οξείδωσης αυξάνει κατά 2,2 φορές για κάθε 18 ° F / 10 ° C. Παράδειγμα: Μείγμα βιοντίζελ είναι αποθηκευμένα σε διάφορες θερμοκρασίες68 ° F / 20 ° C: OK οριακά καλό μετά από 6 μήνες77 ° F / 25 ° C: υποβάθμιση μετά από 6 μήνες86 ° F / 30 ° C: υποβάθμιση μετά 4 μήνες Το νερό στο καύσιμο μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της οξείδωσης, αλλά ακόμη χειρότερα είναι τα αποτελέσματα των μικροβιακών μολύνσεων που μπορεί να αυξηθεί ως αποτέλεσμα του νερού στη δεξαμενή. Αυτά τα βακτήρια και οι μύκητες κυριολεκτικά τρέφονται από τα καύσιμα σας, αφήνοντας πίσω οξέα και διάφορες ασφαλτίνες καθώς και επικαθίσεις, υλικά που διαβρώνουν δεξαμενή σας και φράζουν τα φίλτρα καυσίμων σας. Όποια και αν είναι η συμβολή της υποβάθμισης των καυσίμων, παράγοντας που δεν μπορεί να αντιστραφεί, το κλειδί της επιτυχίας είναι ή αποτροπή του γεγονότος αυτού πριν συμβεί με τις ορθές πρακτικές χειρισμού του καυσίμου.

Πρακτικός κανόνας

Ο ρυθμός αλλοίωσης του πετρελαίου αυξάνει κατά 2.2 φορές για κάθε αύξηση 10 βαθμούς C

Παράδειγμα: Για πετρέλαια με πρόσμιξη biodiesel.

20°C: Οριακά OK μετά από  6 μήνες

25°C: αλλοίωση μετά από  6 μήνες

30°C: αλλοίωση μετά από 4 μήνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enter your keyword