Ασφαλτίνες…Ο άγνωστος εχθρός του κινητήρα!

Τα τελευταία χρόνια με την εισαγωγή καυσίμων πολύ χαμηλoύ θείου, ULSD (Ultra Low Sulfur Diesel), και την μείωση των αρωματικών ενώσεων του πετρελαίου, έχει αναδειχθεί ένα μεγάλο πρόβλημα, οι ΑΣΦΑΛΤΙΝΕΣ.

Οι ασφαλτίνες είναι μεγάλες αλυσίδες υψηλής πόλωσης, που βρίσκονται σε ορυκτά καύσιμα. Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν (οξείδωση πετρελαίου, μακροχρόνια παραμονή σε δεξαμενή, υψηλές θερμοκρασίες και μίξη διαφορετικών καυσίμων) αυτές οι αλυσίδες ενώνονται και δημιουργούν κολλοειδή στοιχεία. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν στο καύσιμο υπάρχει και νερό!

Από το 2006 και μετά, με την εισαγωγή του βιοντήζελ η ποσότητα του διασπασμένου νερού στο καύσιμο έχει αυξηθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί και τα προβλήματα των καυσίμων που αποθηκεύονται για μεγάλα διαστήματα.

Ένα καύσιμο που δείχνει άριστο και μπαίνει σε μια δεξαμενή μπορεί να δημιουργήσει μικρές ασφαλτίνες σε λίγες ώρες όταν κινείται μέσα σε ένα ζεστό κινητήρα (πάνω από 60 βαθμούς κελσίου) και επιστρέφει στην δεξαμενή.

Χωρίς τίτλοΟι συσσωματώσεις των ασφαλτινών δημιουργούν λάσπη και επικαθήσεις στις δεξαμενές οι οποίες φράζουν  φίλτρα, αντλίες και μπεκ. Οι ασφαλτίνες και οι μύκητες είναι τα βασικότερα προβλήματα σε δεξαμενές πετρελαίου.

Οι πιο πολύ μπερδεύουν τις ασφαλτίνες με την μικροβιακή μόλυνση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Ένας όρος συχνά παρεξηγημένος είναι η ΜΥΚΗΤΟΛΑΣΠΗ! Πολλές φορές βλέποντας δημιουργία επικαθήσεων και ιζημάτων σε δεξαμενές πετρελαίου η πρώτη διάγνωση είναι η μυκητολάσπη, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται χημικά για αντιμετώπιση του μύκητα χωρίς κανένα αποτέλεσμα!

Η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος ξεκινάει πάντα από την έγκυρη διάγνωση. Πριν από οποιαδήποτε ενέργεια αποκατάστασης χρειάζεται πρώτα να καθοριστεί αν το πρόβλημα προέρχεται από χημική μόλυνση (ασφαλτίνες) ή μικροβιακή μόλυνση καθώς επίσης και να καθορισμού ορισμένα χαρακτηριστικά του καυσίμου όπως νερό, οξείδωση, μολύνσεις κλπ.

Στην συνέχεια, έχοντας καθορίσει το πρόβλημα γίνεται επιλογή του κατάλληλου χημικού πρόσθετου για την περίπτωση και τέλος θα πρέπει να γίνει φίλτρανση του πετρελαίου για απομάκρυνση του νερού και καθαρισμός της δεξαμενής για απομάκρυνση των επικαθήσεων.

Η DieselExperts είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που πρωτοπορεί και διαθέτει εξειδικευμένες λύσεις για την σωστή διάγνωση και αποκατάσταση των προβλημάτων πετρελαίου.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας καθώς και να μάθετε πως μεγάλοι πελάτες έλυσαν τα προβλήματα των πετρελαίων τους μαζί μας, καλέστε μας να οργανώσουμε μια συνάντηση και να συζητήσουμε λύσεις και για εσάς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enter your keyword