Η αξία των διαγνωστικών ελέγχων στο πετρέλαιο

Η αξία των διαγνωστικών ελέγχων στο πετρέλαιο

Όπως έχει πει ο Ιπποκράτης τον 4ο αιώνα π.Χ “Είναι προτιμότερο να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις”.

Η σωστή διαχείριση των καυσίμων δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτόν τον κανόνα!

Κάθε προληπτική ενέργεια ξεκινάει από την σωστή και έγκυρη διάγνωση της κατάστασης του καυσίμου. Για τον λόγο αυτό η προστιθέμενη αξία των διαγνωστικών ελέγχων και αναλύσεων έγκειται στο γεγονός ότι μπορούμε να μάθουμε πράγματα για το καύσιμο που δεν θα μπορούσαν να βρεθούν διαφορετικά!

Ακόμα και ένα απλός οπτικός έλεγχος ενός δείγματος από τον πυθμένα της δεξαμενής είναι πολύ καλύτερος από το να μην γίνεται τίποτα. Όμως ο απλός οπτικός έλεγχος δεν μπορεί να μας πει ακρίβεια πόσο κακό είναι το καύσιμο, τι πρόβλημα έχει, τι χρειάζεται να αντιμετωπιστεί και να έχει αξία η προσπάθεια να επεκτείνουμε τον χρόνο αποθήκευσης του.

Χωρίς τίτλοΛόγω των αυξημένων προβλημάτων που προκύπτουν στα καύσιμα και ιδιαίτερα στα πετρέλαια έχει γίνει αναπόσπαστη ανάγκη η χρήση ειδικευμένων διαγνωστικών τεστ πετρελαίου και όπου απαιτηθεί η χρήση στοχευμένων χημικών αναλύσεων για να καθοριστεί με ακρίβεια η κατάσταση του καυσίμου ώστε να επεκταθεί με ασφάλεια ο χρόνος αποθήκευσης του.

 

 

Στα διαγνωστικά τεστ που μπορεί κάθε υπεύθυνος να χρησιμοποιήσει και να προσαρμόσει στο ετήσιο πρόγραμμα προληπτικών συντηρήσεων είναι τα FuelCheckUp τεστ

  • Μολύνσεων και αιωρούμενων σωματιδίων
  • Εντοπισμού διασπασμένου νερού εκτός των επιτρεπτών ορίων
  • Οξείδωσης του πετρελαίου
  • Μικροβιακή Μόλυνσης
  • Εντοπισμού επικαθήσεων και ασφαλτινών.

Με τα παραπάνω διαγνωστικά τεστ μπορεί κάθε Υπεύθυνος για τις δεξαμενές καυσίμου να ελέγχει περιοδικά την κατάσταση των δεξαμενών πετρελαίου.

Για πιο ειδικές εφαρμογές πρέπει να γίνει χημική ανάλυση του πετρελαίου σε πιστοποιημένο χημείο. Ορισμένες βασικές αναλύσεις που δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση του καυσίμου είναι οι ακόλουθες.

  • Oxidative Stability : Δείχνει πόσο σταθερό είναι το καύσιμο και την ικανότητα που έχει να αντιστέκεται στον σχηματισμό επικαθήσεων
  • Αριθμός Κετανίων : Μετράει την ποιότητα καύσης του πετρελαίου στην μηχανή. Ο αριθμός των κετανίων μειώνεται με την μακροχρόνια αποθήκευση του ειδικά όταν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως μύκητες και βακτήρια.
  • Ποσοστό biodiesel στο πετρέλαιο καθώς και την ποιότητα του biodiesel που καθορίζει την ευαισθησία του πετρελαίου σε νερό και βακτήρια καθώς και την οξείδωση του.

Υπάρχουν βεβαίως και πολλές ακόμα επιλογές σε χημικές αναλύσεις που δείχνουν και άλλες μεταβλητές όπως περιεκτικότητα σε Θείο, Απόσταξη, σημείο ανάφλεξης κλπ. Ανάλογα την περίπτωση αλλά και των δεδομένων που αναζητούμε επιλέγουμε τις κατάλληλες χημικές αναλύσεις.

Η DieselExperts είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που πρωτοπορεί και διαθέτει εξειδικευμένες λύσεις για την σωστή διάγνωση και αποκατάσταση των προβλημάτων πετρελαίου.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας καθώς και να μάθετε πως μεγάλοι πελάτες έλυσαν τα προβλήματα των πετρελαίων τους μαζί μας, καλέστε μας να οργανώσουμε μια συνάντηση και να συζητήσουμε λύσεις και για εσάς!

 

 

About the Author

The Author has not yet added any info about himself

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *